martes, 21 de octubre de 2008
REDACCIONS 1 TRIMESTRE
QUÈ ÉS LA FILOSOFIA?
La filosofia per molta gent és un ensenyament del pensament de les persones que utilitza la raó i la lógica, intenta buscar respostes a diferents dubtes (quin lloc ocupa l’home al món, que som o no som, i quina es la posible realitat)
La paraula filosofia prové del grec que significa amor per la saviesa així dons la filosofia creix en homes i dones que busquen saber mes cada dia.
La filosofia utilitza la lógica que es l’estudi del raonament que una persona pot utilizar per raonar. Es demostra quins temes son valids i quins no.
Tracta molt sobre l’estudi de l’univers i la seva historia.
Els escriptors de filosofia no son uns filosofs veritablement son escriptors, ja que un filosof es pasaría les hores pensant per donar resposta a les preguntes. Ser filosofs es creure en la continuació de la lógica, de la mort o qualsevol altre obstacle, ells creuen que sempre hi ha resposta.
LA FILOSOFIA ÈS UNA CIENCIA?
La filosofia està considerada i no considerada una ciencia, ja que la ciencia es dedica a fer probes de preguntes que tenen i la filosofia dona una resposta elavorada de les creences de cadascu i de qui ho raona. Encara que es cert que la filosofia tambe descobreix altres respostes que era impensables pero la filosofia te uns metodes una mica immaterials els quals a la ciencia no valen si no están comprovats elavoradament. Pero de fet la filosofia ajuda a la ciencia iniciant unes disciplines cientifiques, que comproven si les reflexions de la filosofia poden ser certes. La filosofia en si es un exercici de reflexió, que a vegades pot estar lligada a la ciencia, pero no està del tot considerat que la filosofia sigui una ciencia.
PODEM ARRIVAR A CONEIXER?
Les persones som molt inteligents podem descubrir respostes a preguntes que ens em fet i fins hi tot coneixer d’on provenim i de que estem formats. S’ha arribat a coneixer d’on prove el sistema solar, s’ha explicat l’explosió del big-bang, s’ha conegut l’existencia d’altres planetes etc.. Estem destinats a coneixer cada dia mes coses de les que ja sabem i les ganes de coneixer no en falten.
Pero com totes les coses hi ha un punt que no podem dominar, no podem pretendre saber-ho tot de tots els temes, segur que hi han coses que no podem coneixer. Pero les persones no es queden de braços plegats l’ambit de coneixer altres coses, altres cultures, altres menjars … ens fa mes grans per dins i s’omplen les ganes de coneixer i de no rendirse mai.
Ni tancar portes al coneixement, perque coneixer mes coses no fa cap mal a ningu.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario